Portfolio


“Blink, Plue & Colorful You”

Illustraties kinderboek

Format: Paperback & digitale publicatie
Datum: 29 maart 2022
Organisatie: Amazon Publishing

Impact
Deze opdracht, tot stand gekomen in samenwerking met Kathleen Latlip, bood mij de gelegenheid om mijn eigen personages te creëren en illustraties te ontwikkelen voor een doelgroep waarvoor ik voorheen nog geen specifiek ontwerpwerk had gedaan. Met slechts enkele aantekeningen kreeg ik de vrijheid om de inwoners van deze denkbeeldige wereld te ontwerpen. Dit gaf me een dieper inzicht in het verkennen van de grenzen van wat visueel mogelijk is bij het ontwerpen voor een gevoelig onderwerp, zoals vragen rond genderidentiteit bij kinderen.“Lion”

Skateboard design

Format: lasercut skateboard
Datum: mei 2019
Organisatie: privé-opdracht

Impact
Mijn ontwerpen werden door het gebruik van laser-etsmachines uitgesneden op een skateboard. Mijn doel was om het karakter van de schets te behouden. Tijdens dit proces heb ik in mijn zoektocht naar de textuur en het karakter van een met grafiet getekende lijn, een digitale stap ontwikkeld om dit analoge effect uit een houten drager te laten laser-etsen.“Space Pirate Recordings at Rampage”

Videomapping show, animaties

Format: projecties
Datum: maart 2018
Organisatie: Space Pirate Recordings, Rampage events
Locatie: Sportpaleis, Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen

Impact
De doelstelling was om het publiek volledig onder te dompelen in de wereld gecreëerd door de visuals en animaties, die speciaal voor deze show waren ontwikkeld. Aan de hand van de video-mapping van een 1000-tal robotisch aangestuurde LED-panelen die aan alle zijden en boven de toeschouwers geplaatst stonden, hebben we een soort van virtuele ruimte kunnen vormen om deze immersie in de hand te werken.


iced event flyer


“ICED”

3D-sculptuur

Format: 3D sculpt, illustratie
Datum: april 2017
Organisatie: M&T
Locatie: Forty Five, Bootstraat 9, 3500 Hasselt

Impact
Deze commissie is ontstaan tijdens het experimenteren met 3D-sculpting software. Mijn intentie van in deze software de subtiliteit van de Wacom pen te gebruiken, resulteerde in een schilderachtig sculptuur. Om dit schilderachtig effect nog meer te benadrukken, is het werk nadien nog bewerkt met verfstructuren. Een methodiek die mij op pad zette naar het méér willen verwerken van textuur en structuur in digitale werken.“Springtime Festival”

Game Design, Animaties, Art direction

Format: illustraties en animaties voor drukwerk, website en online game
Datum: 2011-2013
Organisatie: vzw Springtime Festival
Locatie: Springtime Festival, Zittaardstraat 46, 3545 Halen

Impact
Aan de hand van mijn illustraties en animaties werd de aankleding van het hele festival verzorgd in de vorm van banners, backdrops, inflatables en kostuums. Dit resulteerde in een immersieve ervaring voor de bezoeker. Deze had een online component aan de hand van een 2D game gemaakt met mijn animaties. Tijdens de productie van de korte animatie-clips, bedoeld voor online promotie, kon ik mijn ‘rapid-animating techniek’ verbeteren. Dit is een vorm van animatie ontwikkeld voor projecten met een klein budget.“Dour festival, Red Bull Elektropedia room”

VJ-set

Format: digitale beelden
Datum: juli 2011
Organisatie: Dour Festival scrl
Locatie: Dour Festival, Rue d’Elouges, 7370 Dour

Impact
Dit was het eerste VJ-optreden met het gebruik van reusachtige ruimtevullende LED-schermen. In mijn zoektocht om de toeschouwer onder te dompelen in allesomvattende visuals was dit een stap in de juiste richting.“Pop-up Expo”

Tentoonstelling

Format: digitale illustraties op canvas
Datum: oktober 2010
Organisatie: Creativeyoumust.be & Galerie Taadaa!
Locatie: Steenbakkerij Frateur, Noeveren 196, Boom

Impact
Tot voor deze tentoonstelling bleven mijn digitale werken in hun digitaal format. Door de overschakeling naar canvas als medium te maken, is er een zoektocht in mijn werk ontstaan waarbij ik zoveel mogelijk analoge texturen wil gebruiken om het harde, afgelijnde karakter van digitale tekeningen te doorbreken.“Stoppeltje – Woke up this morning”

Multimedia-project toneel

Format: multimedia
Datum: 2008 (tournee in 2010 en 2013)
Organisatie: Creativeyoumust.be, Productiehuis Luxemburg (i.s.m. Kanter Dhaens)
Locaties: Rataplan, Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout (februari 2008); Studio Herman Teirlinck, Maarschalk Gerardstraat 4, 2000 Antwerpen (april 2008); Het Paleis, Meistraat 2, 2000 Antwerpen (mei 2008); De Krakeling, Nieuwe Passeerdersstraat 1, 1016 XP Amsterdam, Nederland (november 2008)

Impact
Dit project verruimde mijn blik nog meer betreffende het crossmediale karakter van animatiefilm en motion graphics. In dit samenspel tussen projectiescherm en toneelkunst verandert de rol van animatiefilmmaker naar de rol van performer.“Liquid Cinema”

Audiovisuele Performance

Format: audiovisueel afstudeerproject
Datum: juni 2000
Project en animaties: Gert Wastyn
Muzikale begeleiding: Fabrice Zander
Locatie: Hogeschool Sint-Lukas Brussel, Paleizenstraat 70, 1030 Brussel

Impact
Liquid Cinema” was het afstudeerproject voor mijn opleiding als Meester in de Audiovisuele Kunsten optie Animatiefilm. Tijdens dit werk kwam ik voor het eerst in het contact met het interdisciplinaire aspect van animatiefilm. Door het combineren van de videosoftware, midisignalen, live muziek en de texturen van analoge animatie op pelliculefilm was dit project een eerste stap richting in een esthetische zoektocht voortkomend uit het samenspel tussen de digitale en analoge wereld. De film had geen vaste structuur, maar werd aangedreven door de muziek van de componist aan de hand van midi signalen. De origine van mijn multimedia-aanpak ligt in dit project. In de nasleep van dit project begon mijn carrière als VJ.